Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Faq

FAQ - veelgestelde vragen

Reisdocumenten

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?

Voor een reis naar Australië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is bij terugkomst. Dit is afhankelijk van welke landen je naast Australië nog meer bezoekt. Indien je bijvoorbeeld tijdens de reis ook een Aziatisch land bezoekt dient het paspoort minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. Wanneer je van plan bent om Australië en Nieuw-Zeeland te combineren dient het paspoort minimaal 3 maanden geldig te zijn bij terugkomst. 

Heb ik een geldig visum nodig voor mijn reis naar Australië?

Voor een reis naar Australië dien je in het bezit te zijn van een visum. Voor een verblijf van maximaal 3 maanden kun je een ETA toeristenvisum elektronisch regelen, echter verzorgen wij dit ook graag voor je. Dit toeristenvisum is één jaar geldig. Wil je langer dan 3 maanden in Australië verblijven? Of heb je een strafblad? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de Australische ambassade in Den Haag. 

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Het Nederlandse rijbewijs is in alle staten behalve Queensland niet geldig zonder IRB (internationaal rijbewijs). Het IRB model 1949 is vereist. Voor Queensland is het Nederlandse rijbewijs geldig maar wordt een IRB aanbevolen vanwege de Engelse vertaling.

Reisinformatie

Heb ik een vaccinatie nodig wanneer ik door Australië reis?

Nee, het is niet verplicht of noodzakelijk je te laten vaccineren wanneer je naar Australië reist. 
Een gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je Australië inreist vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als je vanuit Nederland naar Australië reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is deze vaccinatie niet verplicht. 

In sommige gevallen wordt voor Australië de Japanse encefalitis vaccinatie aanbevolen. Raadpleeg hiervoor een arts.

Maar wij zijn echte reisspecialisten en geen artsen, daarom adviseren we je altijd naar het actuele reisadvies en de bijbehoreden medische vereisten te informeren bij bijvoorbeeld de GGD of www.thuisvaccinaties.nl 

Heeft je vlucht vertraging gehad?

Is je vlucht geannuleerd of omgeboekt? Of is je vlucht overboekt en word je geweigerd? C-Buddy helpt je dan met het claimen / innen van je vergoeding bij luchtvaartmaatschappijen.

Klik hieronder op de situatie die bij jou van toepassing is en je ziet direct wat je maximale vergoeding is en je kunt hier direct je claim indienen.

C-buddy neemt je al het (lastige) werk uit handen, controleert of er recht is op vergoeding, zorgt voor de bewijslast, claimt bij de luchtvaartmaatschappij, neemt juridische stappen indien nodig, werkt op no-cure-no-pay basis en vraagt alleen bij succes een vergoeding.

Wat is de beste reisperiode voor mijn reis naar Australië?

Australië is zo groot, dat het verschillende klimaatzones kent. De seizoenen in Australië zijn tegenovergesteld aan die in Nederland. In Australië is het zomer wanneer het bij ons winter is en andersom. 

Noord-Australië:
Het noorden kent geen seizoenswisselingen zoals zomer, herfst, winter en de lente. Alleen een droog- en een regenseizoen. Tijdens het regenseizoen, van november tot april, kunnen er vooral aan de kust flinke regenbuien vallen. Het hele jaar door is het hier ongeveer tussen de 20 en 30 graden. 

Midden-Australië:
In 'The Red Centre' heerst een woestijnklimaat. In de periode van oktober tot maart kan het hier behoorlijk warm worden. Het verschil tussen dag en nacht is groot qua temperatuur. 

Zuid-Australië:
Op de lijn van Perth, Adelaide en Sydney heerst een mediterraan klimaat dat vergelijkbaar is met het Middellandse Zeeklimaat. 's Zomers is het hier ongeveer 25 tot 35 graden, de winters zijn wat koeler met temperaturen rond de 14 graden. 

Hoe regelen jullie een huurauto?

Al onze huurauto’s reserveren wij bij Sunny Cars. Wanneer je via ons een auto huurt krijg je een all-inclusive auto. Dit betekent dat alle autoverzekeringen standaard bij de prijs zijn inbegrepen en dat je ter plaatse geen onvoorziene kosten hoeft te betalen. Zo zijn onder andere een aanvullende WA-dekking, schadeverzekering, diefstalverzekering en glas-banden-bodem-dakschadedekking inclusief. Daarnaast profiteer je van veel andere voordelen zoals 24/7 hulp bij pech en betaalt Sunny Cars het eigen risico terug bij diefstal of schade.   

Zo stap je met een zorgeloos en gerust gevoel de auto in en kun je gaan genieten van een mooie rondreis!   

Handig om te weten:

  • Voor sommige bestemmingen kun je een ‘Under Age’ pakket afsluiten waarbij je al vanaf 18, 19, 20 of 21 jaar jouw ultieme ‘roadtrip’ kunt maken!
  • Accessoires zoals kinderzitjes en een navigatiesysteem zijn niet altijd bij de huursom inbegrepen. Gelukkig kunnen wij deze eenvoudig voor je bijboeken!
  • Jouw auto inleveren bij een andere verhuurlocatie als waar de huurauto hebt opgehaald? Of je huurauto bij je hotel laten bezorgen? Bij veel bestemmingen is dit kosteloos of tegen een kleine vergoeding!
  • Voor het huren van een auto is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder noodzakelijk.
  • Bij veel bestemmingen is een extra bestuurder inbegrepen. Zo kun je tijdens jouw rondreis met je reisgezelschap wisselen van bestuurdersstoel. Handig! 

Reisverzekering

Ga goed verzekerd op reis

Gemakkelijk al je reiszaken onder één dak! Wij sluiten graag de juiste reisverzekering voor je af, voor ons is dat in 1 klik gebeurd. Reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen sluiten wij af bij Allianz Global Assistance. Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Bij Allianz kun je altijd rekenen op de beste service wanneer je dat nodig heeft. Dus verzeker jezelf van een zorgeloze reis en onbezorgd recreatieplezier met een verzekering van Allianz Verzkeringen.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Alleen verzekeren wat echt nodig is. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Want jij kent zelf het beste de waarde van je bagage. En of je in Europa blijft of verder reist. Jij kiest zelf wat je wel of niet wilt verzekeren. De basis van je reisverzekering is altijd de dekking ‘SOS hulpverlening’. Daarnaast kun je kiezen voor extra dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo bepaal je zelf of je een dekking wel of niet aan je verzekering toevoegt. Je betaalt dus nooit teveel voor een doorlopende reisverzekering die past bij jouw manier van reizen. 

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, dan heb je nog een zorg minder.