Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Wat doe je tijdens je 30 uur durende reis?

Wat doe je tijdens je 30 uur durende reis?

Wat doe je tijdens je 30 uur durende reis?

Op 12 November 2018.

Australië ligt aan de ander kant van de wereld. Met een reistijd van gemiddeld 30 uur (inclusief een overstap in Zuidoost-Azië) heb je een flinke zit voor de boeg! In dit blog vertel ik je hoe je deze lange vlucht wat aangenamer voor jezelf kunt maken.

Maak een stoelreservering
Een goede plek in het vliegtuig kan al veel verschil maken. Een onpopulaire plek in het vliegtuig is dicht bij de toiletten, omdat er dan continue mensen langslopen. Wil je dit soort dingen voorkomen? Maak dan op tijd een stoelreservering! Dan kun je een stoel in het vliegtuig uitkiezen waar jij je fijn voelt. Je kunt kiezen om bij het raam te zitten zodat je naar buiten kunt kijken een stoel aan het gangpad zodat je af en toe kunt staan. Wellicht is het ook een idee om in de Comfort Class te vliegen. Voor een paar tientjes extra profiteer je van veel meer beenruimte! Dit is zeker het overwegen waard voor een lange vlucht!

Entertainment
Bij veel vliegtuigtoestellen voor lange vluchten heb je de beschikking over een tablet die op de achterkant van de passagiersstoel voor je vastzit. Op deze tablets heb je een grote keuze aan films, games en series. Maak hier gebruik van! Kies bijvoorbeeld voor een goede film die wat langer duurt dan de andere films of kies voor een spelletje die lastig is om te winnen, dit doodt de tijd. Je kunt je eigen tablet, laptop of mobiel natuurlijk ook op vliegmodus zetten en daar gebruik van maken.

Lees je alvast in over Australië
Dit is niet alleen om de tijd in het vliegtuig te overbruggen, maar ook nog een super handig! Lees bijvoorbeeld uit een Lonely Planet over bezienswaardigheden die jij absoluut niet mag missen tijden jouw route of misschien doe je nog wel leuke ideeën op! Maar leer ook over de lokale cultuur, zoals bijvoorbeeld lekkere Australische gerechten die geproefd moet hebben voordat je weer in het vliegtuig zit voor de terugweg.

Draag gemakkelijke kleding
Vermijd ongemakkelijke kleren tijdens de vlucht. Draag bijvoorbeeld geen skinny jeans die knellen aan je benen. Zorg voor een beetje loszittende kleding waar je jezelf fijn in voelt. Kleed je daarnaast in laagjes. Het klimaat in de cabines kunnen vaak verschillen. De ene keer is het koud oen dan weer warm, soms is er geen pijl op te trekken! Door je in laagjes te kleden kun je wat uittrekken als je het warm hebt.

Nekkussen
Dit vind ik een onmisbaar item tijdens een lange vlucht. Veel reizigers gaan in het vliegtuig zitten met de gedachte dat ze de hele tijd kunnen slapen. In de meeste gevallen is dit een misvatting. Je zult erachter komen dat vliegtuigstoelen toch niet zo ideaal zijn om in te slapen. Met een nekkussen maak je het jezelf iets gemakkelijker om even te slapen. Als je slim bent kies je voor opblaasbaar kussen. Dit scheelt weer ruimte in de handbagage.

En misschien wel de beste tip.... niet elk uur op je horloge kijken... ;-)