Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Top 5 bezienswaardigheden Melbourne

Top 5 bezienswaardigheden Melbourne

Top 5 bezienswaardigheden Melbourne

Op 25 October 2019.

Een rondreis door het zuidoosten is niet compleet zonder de wereldstad Melbourne bezocht te hebben. Als cultuurhoofdstad van Australië kom je er ogen tekort! Daarom geef ik je in dit blog 5 bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben.

1. Federation Square
Federation Square is het kloppende hart van Melbourne. Dit centrale plein is op cultureel vlak een toplocatie. Je vindt er artistieke gebouwen waar theaters, musea en hippe restaurants in gevestigd zijn. Strijk neer op één van de gezellige terrasjes voor een lekkere borrel en geniet van de sfeer op dit plein!  

2. Royal Exhibition Building 
Bij de prachtige Carlton Gardens vind je het Royal Exhibition Building. Een gebouw van wereldklasse waarbij aan iedere sierlijk detail is gedacht. Het is gebouwd als parlementsgebouw, maar na diverse functies doet het nu dienst als expositieruimte voor tentoonstellingen.

3. Eureka Tower 
Eén van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, dat is de Eureka Tower. De bouw heeft vier jaar geduurd om deze 297 meter hoge toren boven de stad uit te laten steken. De toren telt 92 verdiepingen en als bezoeker kun je naar het SkyDeck op de 88e verdieping. Vanaf het SkyDeck heb je een fenomenaal uitzicht over de hippe stad Melbourne. Wil je jouw bezoek aan de Eureka Tower nét iets bijzonderder maken? Dan kun je in een glazen box die aan de zijkant van de toren hangt. Het is een gek gevoel om niks onder je voeten te zien op 300 meter hoogte.  

4. St. Kilda
Voor een stadsbezoek aan Melbourne geef ik je de tip om meerdere dagen hiervoor in te plannen. Er valt zó veel te zien! Mocht je even genoeg hebben van de drukte in het centrum dan is St. Kilda een heerlijke plek om even bij te komen van alle opgedane indrukken. In de bruisende wijk St. Kilda staan drie dingen centraal: zon, zee en strand. Het is een populaire plek voor zonaanbidders door de ontspannen sfeer met de sfeervolle strandtentjes.  

5. Queen Victoria Market 
Met een wandeling over de Queen Victoria Market zullen al je zintuigen geprikkeld worden! Deze markt is niet hetzelfde als alle andere markten. De Queen Victoria Market is namelijk de grootste openluchtmarkt van het zuidelijk halfrond. Allerlei ambachten vind je er, van de standaard marktkramen met groenten en fruit tot lokale souvenirs die met de hand zijn geproduceerd. 

Melbourne ligt in het zuidoosten van Australië. Onze voorbeeldroute South East Explorer laat je het mooiste van deze regio zien, zo ook Melbourne. Een rondreis Australië kan ik helemaal op maat voor je samenstellen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor een passend reisadvies.