Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Sydney, de grootste en oudste stad van Australië!

Sydney, de grootste en oudste stad van Australië!

Sydney, de grootste en oudste stad van Australië!

Op 03 June 2017.

Als je aan Sydney denkt komt ongetwijfeld het Opera House met haar witte ronde en puntige daken bij je naar boven. Het wereldberoemde Opera House mag zeker niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Sydney. Dit architectonisch hoogstaande gebouw herken je vast en zeker van eerder bekeken afbeeldingen. Dit futuristische gebouw heeft veel weg van een groot zeilschip dat op het water drijft. In 1973 opende het Opera House haar deuren en inmiddels is het uitgegroeid tot het drukste culturele centra ter wereld.

Mijn advies is om bij een bezoek aan het Opera House een drankje te doen op het terras met uitzicht op het water, de stad en de Sydney Harbour Bridge. Het Opera House is tevens een ontmoetingsplek voor de ‘locals’ in Sydney.

Sydney is het beste van twee werelden. Aan de ene kant heb je het drukke en hectische stadsleven en aan de andere kant heb je de prachtige witte zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Vrijwel iedere reiziger bezoekt het bekende surfparadijs Bondi Beach, maar Sydney heeft nog zó veel meer mooie stranden!

Ook in Manly Beach kun je namelijk van de zon, zee en het strand genieten. Dit strand is het kleinere zusje van Bondi Beach. Vanuit de haven in Sydney vertrek je met de boot naar Manly Beach. In een half uurtje maak je een prachtige boottocht naar dit paradijs.

Aan stranden geen tekort in Sydney, zo heb je ook nog Palm Beach. Dit is een beetje het Saint Tropez van Australië. Hier draait het om zien en gezien worden. Er zijn volop mogelijkheden om naar Palm Beach te reizen. Namelijk met de auto, per bus, per ferry en per vliegtuig. Per vliegtuig? Ja, je leest het goed! Met ‘Sydney by Seaplane’ vlieg je vanaf het centrum van Sydney naar het strand. Voor ongeveer 160 euro leg je deze korte afstand per vliegtuig af en geniet je van een spectaculaire landing op dit schiereiland!