Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Rondreizen door de Outback

Rondreizen door de Outback

Rondreizen door de Outback

Op 03 August 2020.

De Outback, wie kent de kenmerkende roodbruine landschappen niet? Ver weg van de bewoonde wereld, in de ‘middle of nowhere’ kom je indrukwekkende landschappen tegen waarvan je haast niet kunt geloven dat dit op natuurlijke wijze is ontstaan. Neem bijvoorbeeld de Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd. Deze immense monoliet is hét symbool van de Outback. Schitterend om met eigen ogen te zien. Máár de Outback bestaat uit meer dan alleen de Ayers Rock. Hieronder beschrijf ik een mogelijke route die je kunt afleggen waarbij je van Noord-Australië helemaal dwars door de Outback naar het zuidkust afreist.

Je rondreis start in het noorden van Australië, de Northern Territory. Vanaf de luchthaven van Darwin reis je naar je hotel in Darwin. Vanuit hier kun je naar Litchfield National Park waar je bushwalks kunt maken door het regenwoud en verschillende prachtige watervallen en waterpoelen tegenkomt. Je reist verder richting één van de hoogtepunten van deze route, namelijk Kakadu National Park. Dit natuurpark is eigendom van de Aboriginals en dit is terug te zien aan de rotstekeningen van deze oorspronkelijke bewoners. Je vindt hier indrukwekkende watervallen, maar ook het spotten van krokodillen is hier populair. Een ander hoogtepunt in de Northern Territory is de Katherine Gorge, een gigantische kloof die je met een boottocht kunt ontdekken (of als je wat avontuurlijker bent ingesteld per kano of kajak). Langzaam maar zeker reis je steeds zuidelijker en zie je de landschappen veranderen in de woestijn.

Via Tennant Creek kom je aan in de Outback van Australië, in de plaats Alice Springs. Een kleine stad met 5 straten, maar wel de grootste stad van de Outback, kun je nagaan! De eerste bezienswaardigheid in de Outback is Kings Canyon. Maak een mooie wandeling door deze grote kloof en voel je nietig in dit landschap vol steile, roodbruine rotswanden. Next stop is de Ayers Rock. Natuurlijk mag dit iconische symbool niet ontbreken in je rondreis. Maak een wandeling rondom de grootste monoliet ter wereld en bekijk de kleurverschillen van deze rots bij zonsopgang- of ondergang.
 
Via Marla verlaat je de Outback en kom je aan in Coober Pedy. Dit is de opaalhoofdstad van de wereld, maar wat wellicht bijzonderder is, is dat deze plaats grotendeels onder de grond ligt vanwege de warmte. Een bijzondere plek om met eigen ogen te bekijken! Je reist door naar Port Augusta dat aan de zuidkust ligt. Waar lekker uit aan het strand en voel de zeewind! Na lekker te hebben genoten van zon, zee en strand reis je deels terug het binnenland in voor de Wilpena Pound. Dit is een natuurlijk amfitheater dat je het beste vanuit de lucht kunt bekijken met een klein vliegtuigje. Een unieke excursie om deze bergketen te beleven! De een na laatste stop is Clare Valley. Dit gebied staat vol wijngaarden en wijnhuizen waar je lekkerste wijnen van Australië kunt proeven, voor de echte Bourgondiër! Aan al het moois komt een einde, zo ook aan deze reis. Via Adelaide keer je terug naar Nederland en kun je terugkijken op een schitterende reis waarbij je van Noord-Australië door het hart van de Outback naar de zuidkust hebt gereisd.

Als maatwerkspecialist kunnen wij routes helemaal op maat voor je samenstellen. Dus op basis van jouw wensen. Deze route kun je hier bekijken, maar weet dus dat jij bij ons altijd jouw ideale rondreis kunt maken. Kom gezellig langs in onze Beleefwinkel voor advies op maat!