Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

De ‘Outback’: een uniek gebied boordevol ruige natuurwonderen

De ‘Outback’: een uniek gebied boordevol ruige natuurwonderen

De ‘Outback’: een uniek gebied boordevol ruige natuurwonderen

Op 20 February 2018.

Midden-Australië is ideaal te combineren met een rondreis langs één van de Australische kusten. In de  rode en roestbruine landschappen van The Outback liggen waardevolle natuurschatten verscholen. Ga op ontdekkingstocht met een 4WD of een camper om al het natuurpracht te bekijken. Wij sommen graag de ‘must-sees’ van The Outback voor je op!    

Ayers Rock
Dit Australische icoon Ayers Rock, is misschien wel (naast de Great Barrier Reef) het bekendste natuurfenomeen van het land. Een aantal jaar geleden hebben de Aboriginals de oude naam 'Uluru' weer naar boven gehaald. Dit is de grootste monoliet van de wereld, en hij is 546 meter hoog. Vanaf de weg die rondom de Uluru loopt heb je een prachtig 3-dimensionaal uitzicht op deze rotsformatie. In deze omgeving kan je genieten van de heerlijke sfeer die er hangt. Ook vind je veel Aboriginal kunst in deze omgeving, verspreid over verschillende musea en galerieën in de stad.

Glen Helen
Glen Helen is een van de zes permanente waterbronnen langs de Finker rivier. Het ligt zo'n 132 km ten westen van Alice Springs en je vindt hier verschillende resorts waar je kunt verblijven. Het ligt langs de West MacDonnell ranges, waar de rivier de Finke zich een weg heeft gebaand door de zandstenen rotsen. Vanuit deze plaats is het ideaal om een bezoek te brengen aan de Ormiston Gorge en de Pound of een wandeling te maken door het West MacDonnell National Park. Vanuit Glen Helen Gorge kun je heerlijk wandelen langs de Finke River. Ormiston Gorge en Pound National Park beschikken over verschillende wandelroutes, varieëend van een route van een half uur, naar de Ghost Gum Lookout, tot een route van 3 dagen naar Mount Giles. Bij de bergkloof is een permanente waterbron, versierd met prachtige flora die afkomstig is uit het tropische verleden.

Kings Canyon
Watarrka National Park ligt 450 km ten zuidwesten van Alice Springs in de Uluru-Kata Tjuta regio van het Northern Territory. Het park beschikt over veel prachtige flora en fauna, zoals 600 verschillende plantensoorten. De laatste 20.000 jaar hebben hier de Luritja Aboriginals geleefd. Een bezoek aan de Kings Canyon is zeker de moeite waard, dankzij de prachtige rotsformaties die bekend staan als de Lost City. Ook de waterbron Garden of Eden is prachtig om te zien. Kings Canyon beschikt over vele accommodatiemogelijkheden, van campings tot luxe hotels. Ook vindt u er vele gezellige restaurants, bars, cafés, souvenirwinkels. De Canyon Rim Walk vraagt een goede conditie en met wat doorzettingsvermogen kun je de top bereiken! De wandeling is 6 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur. Zorg dus voor goed schoeisel, makkelijke kleren en genoeg water. De Canyon kan ook vanuit een helicopter bewonderd worden.

In onze voorbeeldreizen voor Oost-Australië en Zuidoost-Australië hebben we de absolute hoogtepunten van The Outback gecombineerd met al het moois aan de kusten. Op deze manier beleef je het beste van twee totaal verschillende gebieden!