Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Verleng je rondreis Oost-Australië met een stuk Noordelijk Territorium

Verleng je rondreis Oost-Australië met een stuk Noordelijk Territorium

Verleng je rondreis Oost-Australië met een stuk Noordelijk Territorium

Op 20 February 2018.

Een autorondreis door Oost-Australië start vaak vanuit Sydney en eindigt ter hoogte van Cairns. Op deze route ontdek je de ruige kustlijn met leuke surfdorpjes, de indrukwekkende onderwaterwereld en idyllische eilanden.

Maar hoe gaaf is het om waar de meeste reizigers stoppen bij Cairns, nog een stukje door te rijden naar het bekendste nationale park van Australië, Kakadu National Park. Het Noordelijk Territorium van Australië heeft zo ontzettend veel te bieden dat het een perfecte afsluiting is van je rondreis door Australië. Maar wat is er dan allemaal te zien in het Noordelijk Territorium?

Kakadu National Park
Het Kakadu park is naast een adembenemend mooi nationaal park ook de thuisbasis van de Aboriginal bevolking. Het is zelfs zo dat de Aboriginals een groot deel van het gebied 'uitlenen' aan de Australische regering om het te gebruiken als nationaal park. De rangers die je rondleiden in het park zijn veelal Aboriginals. Tijdens je bezoek aan Kakadu zal je merken dat je te gast bent in een Aboriginal-gebied. Op vele plekken in het park zijn tienduizenden jaren oude rotstekeningen te vinden en kan je een bezoek brengen aan een Aboriginal nederzetting.

Naast een kennismaking met de Aboriginal cultuur zullen natuurliefhebbers zich helemaal thuis voelen in Kakadu NP. Tussen de roestbruine en rode rotsformaties zijn sprookjesachtige waterpoelen, tafelbergen, rivieren en watervallen te vinden. In de landschappen van Kakadu bewegen zich talloze diersoorten voort. Hierbij kan je denken aan krokodillen, koala’s, kangoeroes en bovenal veel vogels. Kakadu is echt een walhalla voor vogelspotters.

Katherine Gorge
Katherine Gorge bestaat uit 13 kloven die door een proces van watererosie in miljoenen jaren zijn uitgesleten. Door de kloven stromen rivieren waardoor het ideaal is om prachtige boottochten te maken. Met een boottocht kan je de watervallen en heldere wateren van dichtbij meemaken. Wil je het iets spectaculairder? Je kan ook kayakken! Al peddelend dkoor de kloof geniet je van de mooiste plaatjes om je heen.    

Darwin
Darwin is de hoofdstad van Northern Territory en vormt de toegang tot de Top End. Je hebt in deze internationale stad een brede keuze aan restaurants, hotels, musea, kunstgaleries en uitgaansgelegenheden. De uitgebreide geschiedenis van Darwin heeft bijgedragen aan de culturele diversiteit, met meer dan 50 nationaliteiten, waaronder het inlandse volk van de Larrakia Aboriginals. Overblijfselen van alles wat deze plaats heeft doorstaan in de afgelopen eeuwen kun je bewonderen in de verschillende musea. Ook kun je de stad Darwin verkennen tijdens een citytour of genieten van de zonsondergang tijdens een cruise door Darwin Harbour. Darwin staat daarnaast bekend om de vele tropische vissen.

Een verlenging van je rondreis langs de oostkust met het Noordelijk Territorium is wat ons betreft dé ultieme Australië ervaring! Neem contact op met onze Australië specialisten of maak een afspraak om te kijken welke maatwerkreis het beste bij jouw wensen past.