Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Kangaroo Sanctuary Sunset Tour

Kangaroo Sanctuary Sunset Tour

Kangaroo Sanctuary Sunset Tour

Op 26 October 2018.

Midden in de ‘The Outback’ van Australië ligt een Kangaroo Santuary, oftewel een opvangcentrum voor kangoeroes. In dit centrum wordt met veel liefde voor babykangoeroes gezorgd zodat ze op termijn klaar zijn om zichzelf te redden in de wilde natuur. Met een bezoek aan dit opvangcentrum krijg je een uniek kijkje wat er allemaal bij komt kijken om kangoeroes te verzorgen. Tijdens een bezoek aan de Kangaroo Sanctuary zul je al gauw merken dat de verzorgers hier een dagtaak aan hebben.

De Kangaroo Sanctuary organiseert Sunset Tours waar je aan kunt deelnemen. Je krijgt een rondleiding door het verzorgingstehuis en het omliggende stuk grond waar de natuurlijke leefomgeving van de kangoeroes is nagebootst. Deze rondleidingen worden ’s avonds gegeven. Waarom? Kangoeroes slapen overdag en het is natuurlijk niet de bedoeling om ze wakker te maken. Bovendien zie je de kangoeroes ’s avonds langzaam uit hun slaap ontwaken, wat erg leuk is om te zien. Wanneer de kangoeroes helemaal wakker zijn mag je de verzorgers meehelpen om de fles te geven en heb je mogelijkheid om babykangoeroes vast te houden.

Goed om te weten: met een bezoek aan dit opvangtehuis help je Australische dieren zoals de kangoeroes. De entree die je betaalt gaat namelijk direct naar hulpmiddelen voor het redden en verzorgen van Australische dieren. Hierdoor heeft dit opvangcentrum bijvoorbeeld al 200 kangoeroes kunnen redden, geweldig!

Het Kangaroo Sanctuary ligt in het plaatsje Alice Springs, vlakbij de wereldberoemde monoliet Ayers Rock die je tijdens je bezoek aan de Outback zeker gezien moet hebben.

Ben je een liefhebber van dit soort projecten? Een soortgelijk opvangcentrum vind je nabij Melbourne en heet het Healesville Wildlife Sanctuary. Kangoeroes zijn in de loop der jaren een icoon geworden in Australië. Maar Australië staat ook bekend om de vele koala’s die in dit land leven. In Brisbane ligt het Lone Pine Koala Sanctuary en dit is een opvangtehuis voor koala’s. Hier mag je meehelpen om de koala’s mee te verzorgen, super leuk!