Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Een goede voorbereiding is het halve werk voor je reis naar de Outback

Een goede voorbereiding is het halve werk voor je reis naar de Outback

Een goede voorbereiding is het halve werk voor je reis naar de Outback

Op 12 January 2018.

De Outback van Australië, een ontzagwekkende bestemming met bekende ‘highlights’ zoals de Ayers Rock, Kings Canyon en de Olga’s. Jouw roadtrip is compleet wanneer je, ver van de bewoonde wereld, in deze ongerepte natuur langzaam de zon ziet ondergaan. Toch moet je je bewust zijn van de eventuele gevaren en risico’s tijdens je trip door de Outback. Ga daarom ‘down under’ met een goede voorbereiding en lees je goed in. Wij helpen je een handje!

Tip #1: Zorg voor voldoende water en olie
Zoals hiervoor al gezegd ben je in de Outback ver van de bewoonde wereld. Een tankstation of een supermarktje zijn in veel gevallen niet 1, 2, 3 op korte afstand bereikbaar. Zorg, zeker bij hoge temperaturen, voor voldoende water en olie. Je rondreisauto verbruikt meer olie naarmate de temperatuur stijgt. Denk daarnaast aan een extra reservewiel voor het geval dat je auto een lekke band krijgt, hulp is tenslotte niet om de hoek. Het is normaal om vier liter drinkwater mee te nemen per persoon per dag. Neem tijdens je trip een voorraad voor drie dagen mee. Bij veel parkeergelegenheden en nationale parken zijn gratis waterfonteintjes te vinden. Sla deze niet over en vul regelmatig een flesje bij hoge temperaturen. 

Tip #2: Denk aan passende kleding bij het klimaat!
Allereerst de schoenen. Zorg voor goede hardloop- of bergschoenen, in de omgeving van Ayers Rock en The Olga’s zijn sommige paden minder goed begaanbaar. Zorg daarnaast voor zowel luchtige kleding als warme kleding. De Outback staat bekend om de immens hoge temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Van 40 graden Celsius overdag kijkt men niet raar op, terwijl het diezelfde nacht ook nog kan vriezen! Bescherming tegen de felle zon is essentieel. Zonwerende kleding is ook van harte aan te raden. Vergeet dus niet om een petje, zonnebril en zonnebrandcrème mee te nemen.  

Tip #3: Stel de bewoonde wereld op de hoogte van je reis naar de Outback
Laat geen misverstanden ontstaan over je locatie. Laat de receptie van je accommodatie of familie/vrienden via internet weten waar je welke dag naar toe gaat. Je zal niet de eerste zijn die wellicht een beetje verdwaalt in de Outback. Neem het zekere voor het onzekere. Een klein berichtje via social media (indien internetmogelijkheden) kan al voldoende zijn. Op Facebook kan je met je profiel bijvoorbeeld inchecken bij een locatie.

Ga lekker genieten van dit indrukwekkende gebied in hartje Australië! (Tip #4)