Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

De ‘grote acht’ van Queensland

De ‘grote acht’ van Queensland

De ‘grote acht’ van Queensland

Op 26 January 2018.

Probeer om ‘de grote acht’ van Queensland te spotten. Van de clownvissen tot manta roggen, het Great Barrier Reef is de thuisbasis van een groot aantal bijzondere dieren. Wij hebben een lijst gemaakt van dieren die je gezien moet hebben tijdens je ‘roadtrip’ door Queensland. Of je nu een groen eiland, een koraalrif of de kust van Queensland bezoekt, probeer alle indrukwekkende dieren af te strepen van je lijst!

1. De dwergvinvissen
De oostkust van Australië (waar je plaatsen vindt zoals Sydney, Byron Bay en de Gold Coast) staat bekend als de "Humpback Highway": het is de route die walvissen nemen wanneer ze elk jaar naar het noorden en zuiden trekken. Bezoek deze vriendelijke reuzen tijdens een walvistocht of zwem met ze! Deze unieke, ongrijpbare wezens verzamelen zicht bij Ribbons Reef, waar je in het wat kan springen en ze kan ontmoeten. Dit is de enige plek op aarde waar de dwergvinvissen elk jaar trouw samenkomen. Dit is mogelijk van juli tot september.

2. De mantaroggen
Het Great Barrier Reef kent vele soorten roggen, maar de mooist rog is toch wel de mantarog. De beste plek om naar deze mantarog te duiken is op Lady Elliot Island (het zuiden van het Great Barrier Reef, in de buurt van Bundaberg).

3. De Giant Clam
Deze gigantische mosselen kunnen wel 1,5 meter lang worden en wel 250 kilo wegen! Deze tweekleppige weekdieren kunnen wel één eeuw oud worden, hoe bijzonder is dat! Voor het bekijken van dit onderwaterdier kan je het beste naar Green Island, in de buurt van Cairns.

4. De gevlekt reuzentandbaars
Deze grijsbruine kabeljauwsoort kan enorm lang worden, namelijk 2 meter en wel 100 kilo wegen. De beste plek om deze vissoort te bewonderen is Cod Hole, een wereldberoemde duikspot.

5. Haaien
Er zijn meer dan 50 haaiensoorten te vinden langs de kust van Queensland. Met zo’n variatie aan haaien is het spotten van verschillende haaiensoorten goed mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld de walvishaai (grootste haai ter wereld) en de rifhaai (deze is niet gevaarlijk voor mensen). Wanneer je jezelf veiliger voelt wanneer er glas tussen jou en de haai zit, ga dan naar Townville’s Reef Aquarium.

6. De Maori lipvis
Met haar dikke, vlezige lippen en een enorme bult op het voorhoofd is er geen verwarring over de Maori lipvis. Deze vissoort is allesbehalve bang voor duikers en snorkelaars. De beste plek om te duiken naar deze dieren zijn de Whitsunday eilanden.

7. Zeeschildpadden
Zes van de zeven soorten zeeschildpadden bevinden zich in de wateren van het Great Barrier Reef. Vanuit de Whitsunday eilanden maak je vooral veel kans op het bezichtigen van de soorten zeeschildpadden.

8. Nemo
Deze schattige, oranje, wit en zwart gestreepte vissen zijn bekend van de animatiefilm Finding Nemo. Deze clownvissen zijn over de hele lengte van het Great Barrier Reef te vinden!