Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Adelaide Beaches

Adelaide Beaches

Adelaide Beaches

Op 18 June 2019.

Adelaide heeft zoveel uitzonderlijke stranden, zo dicht bij het stadscentrum. Het is een ideale combinatie van het bruisende stadsleven en de laid-back surfsfeer aan de kust. Ontbijt in de stad, spring in de auto en binnen een uur lig je languit op je handdoek in de zon. Hier zijn onze top 5 stranden in Adelaide.

#1 Glenelg
Het kindvriendelijk Glenelg is het populairste strand in deze regio. Het is ook te bereiken. Stap gewoon op de tram vanuit de stad en stap uit bij het Moseley Square, op slechts enkele meters van het water, bij Glenelg Beach uit. Achter het strand ligt het bruisende Jetty Road. Je vindt hier een mix van kwaliteitscafés, kledingboetieks en restaurants. Heerlijk om je dag hier te eindigen met een lekkere maaltijd en zicht op het strand en de zee.

#2 Brighton
Tien minuten langer in de auto en je bent in Brighton. Zoals Glenelg zijn eigen Jetty Road heeft, vind je bij Brighton een soortgelijke ontspannen sfeer met eclectische cafés, restaurants en voldoende fish and chips shops. Een van de favoriete plaatsen om een hapje te eten is het Esplanade Hotel, met geweldige eetcafe-maaltijden en een indrukwekkend uitzicht op de oceaan.

#3 Henley
Omringd door een reeks van high-end visrestaurants rond een bruisend plein met gras, is Henley een must-visit. Of je nu op zoek bent naar een kwaliteitsdiner, een frisse duik of een beetje van beide… De kustlijn strekt zich uit zover het oog reikt, met voldoende ruimte om je handdoek neer te leggen of een duik te nemen.

#4 Semaphore Beach
Dit strand is lang, breed en begrensd door zandduinen. Aan de boulevard zijn bezaaid tref je prachtig bewaard gebleven Art Deco-gebouwen. Beleef de grandeur van Semaphore’s Palais, oorspronkelijk een zwempaviljoen uit de jaren 20, nu een geweldige plek om een eenvoudige lunch te pakken of te genieten van een glas wijn. Semaphore Road, op slechts enkele meters afstand, heeft volop historische pubs, restaurants, geweldige boetieks en een schat aan winkels.

#5 Port Noarlunga, Christies Beach en Moana
Deze drie stranden liggen iets verder weg van de stad maar zijn de reis zeker waard. De drie stranden zijn echte surf- en bodyboard hotspots. Ook zijn deze stranden nog steeds perfect voor gezinnen, omdat de golfdeining maar zelden te grof wordt.

Onze rondreizen langs de zuidkust starten in Adelaide. Begin je reis met een paar dagen acclimatiseren op het strand... is dat geen ontspannen idee? 

(bron: SouthAustralia.com)