Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Flinders Ranges National Park

Flinders Ranges National Park

Ruige wildernis aan de rand van de Outback

Het uitgestrekte gebied van Flinders Ranges National Park ligt ten noorden van Adelaide. Hier is de overgang goed te zien van het groene zuiden van Australië naar het gigantische midden van Australië dat beter bekend staat als de Outback. Het gebied rondom dit nationale park wordt gedomineerd door zoutvlaktes van meerdere hectares groot. Het ruige gebied wat hier is ontstaan is zeer bijzonder. Het hoogtepunt van dit nationale park is Wilpena Pound, wat maar liefst acht keer groter is dan Ayers Rock / Uluru. Dit lijkt op een ronde kloof die uit de grond omhoog is gegroeid. Een wandeling (retour) naar de rand van de kloof duurt ongeveer 6 uur. Het uitzicht vanaf de rand van Wilpena Pound is heel indrukwekkend. Dit is tevens het hoogste punt van Wilpena Pound met 1165 meter hoogte. Van bovenaf lijkt Wilpena Pound op een krater. Buiten dit uitzicht is het gebied rondom Wilpena Pound uitstekend om wandelingen te maken. Doe dit wel alleen tussen mei en oktober, want in de Australische zomer is het te heet.

Op een ander punt in Flinders Ranges National Park lijkt het net alsof je je in een ander continent begeeft. De rotspartij Great Wall of China is een prachtige lijn met rotsen die heel veel lijken op de Chinese muur. Dit geeft goed weer dat er een grote diversiteit is in de rotspartijen. Diversiteit zit er ook in het wildlife van het park. Kangoeroes, wallabies, emoes, vossen en een grote verscheidenheid aan vogels en reptielen. Tijdens de wandelingen die je kunt maken in het park kom je vast één van deze diersoorten tegen.

 • Bekijk de indrukwekkende grootsheid van Wilpena Pound.
 • Wandel door dit grote nationale park op één van de vele wandelroutes.
 • Voel je klein in het ruige gebied met de gigantische rotspartijen.
Tip!
Michael Bovendeaard

Bij het Wilpena Pound Resort kun je in een luxe tent verblijven. Een zeer bijzondere ervaring!

Michael Bovendeaard
| Australië specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.995,-
advies op maat offerte

Van Noord naar Zuid met de auto of camper

Aanschouw unieke rotspartijen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know